Szerencsére nem gólyatetem volt a szolnoki fészekben, de azért más gond bőven akad

Megosztás

Néha hajlamosak vagyunk túlfélteni a természet állatait, például a gólyákat. Itt is többen csapdába estek, hogy elpusztult gólyát látnak a fészekben, ez viszont szerencsére ezúttal nem volt igaz. De azért a szeméttel is van probléma.

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület bejegyzése mutatta meg, hogy szerencsére nem mindig kell a legrosszabbra gondolni. De az egyesület elképesztően leterhelt.

A képen a szolnoki Thököly úti gólyafészek, amihez ma reggel riasztották az egyesületet, hogy 3 napja mozdulatlan gólyát vagy tetemet látnak benne… csalóka volt nekik is, de közelebbről már egyértelműen látszott, hogy sem tetem, se gólya nincs, van viszont szemét a fészek belsőben.

Rengeteg telefonhívást kapnak, mindenki szeretné bejelenteni a környékén tapasztalt sérült fészkeket, amivel semmi gond nincs, sőt nagyon örülnek, hogy ennyien viselik szívükön a gólyák sorsát.
De az illetékes Nemzeti Parkok minden esetben tisztában vannak az összes fészek állapotával, amit jeleznek is az áramszolgáltatók felé, innen már minden csak a szolgáltatón múlik, akar-e tervezett karbantartás nélkül a problémákkal foglalkozni. Egyébként ha lassan is, de haladnak… vannak látható pozitív változások már a mi megyénkben is.

Megye…. jónéhányan keresték az egyesületet megyén kívülről is, sajnos ezekkel a megkeresésekkel nem tudnak foglalkozni, lévén más Nemzeti Park, más szolgáltató… azt javasolják, hogy a helyi áramszolgáltatónál tegyenek bejelentést, ezzel is ösztönözve őket a cserékre, javításokra!

Kapcsolódó cikkek